Tenniskids Geel

Belangrijke informatie voor deze kleur:

  • Je speelt volledige wedstrijden om 2 gewonnen sets. 1 set gaat tot de 6 games, bij 5-5 gaat het tot de 7. Bij 6-6 spelen we een tiebreak tot 7 punten.
  • Bij 40-40 speel je met “voordeel en nadeel”. Dit betekent dat je bij 40-40 nog 2 punten achter elkaar moet winnen om de game te winnen.
  • Een eventuele derde set wordt er een volledige set gespeeld.
  • In de competitie en toernooien spelen jongens en meiden vanaf dit moment gescheiden van elkaar. Het is wel mogelijk om gemengd dubbel te spelen.

Naast de competitie zijn er ook open jeugd toernooien in deze kleur. De indeling gaat nu op leeftijd, je hebt de volgende categorieën: t/m 12, t/m 14, t/m 17. Er bestaan ook Jeugd Ranglijst Toernooien, deze zijn ingedeeld in sterren, waarbij de 1* de instap is waarin iedereen kan beginnen met verzamelen van punten voor de ranglijst.

Tennissen begint vaak met 1 keer in de week trainen en de wedstrijden als competitie en toernooitjes. Als je meer met tennis wilt dan is het leuk om een 2e trainingsmoment in te plannen. Naast de vaste groepstrainingen is het ook mogelijk om privé of in duo te trainen! Optimaal voor de ontwikkeling als speler is voor elke privé training minimaal 1 groepstraining in de week. Voor deze doelgroep is het leuk om vaker op de baan te staan als ze dat willen. Stimuleren om met maatjes af te spreken om zelf te tennissen is altijd een pré. Het spelen van wedstrijden is ook belangrijk voor de ontwikkeling, als je vragen hebt over leuke toernooien neem contact op met je trainer.

Belangrijke gegevens

Trainer:
[email protected]

Jeugd Commissie:
[email protected]

KNLTB:
https://www.toernooi.nl