Tenniskids Oranje

Belangrijke informatie voor deze kleur:

  • Wedstrijden gaan om 1 verkorte set. Dit betekent je speelt elke game bij “deuce” (40-40) een beslissend punt. De set is gewonnen als 1 van de spelers 4 games gewonnen heeft. Bij 3-3 speel je nog 1 laatste game.
  • Je speelt zowel enkelspel als dubbelspel.
  • Je speelt op de oranje baan, dit betekent in de volksmond tot de ¾ lijn.
  • Goede grootte van de rackets zijn 57 tot 64 cm. (23 tot 35 inch).

Naast de world tour zijn er ook tenniskidstoernooitjes in deze kleur. Vaak met indeling in oranje 2 en oranje 1, waarbij oranje 2 voor de beginnende kinderen is en oranje 1 voor de iets gevorderde oranje kinderen. Onderstaande (knltb)websites is nog meer informatie te vinden en een site waar je de toernooitjes kunt vinden.

Deze indeling is van belang voor het lidmaatschap en deze is gebaseerd op de kleur waarin de wedstrijden gespeeld worden. Kan wel betekenen dat er in een andere kleur getraind wordt. Bij twijfel over zaken kan altijd contact opgenomen worden met de trainer.

Tennissen begint vaak met 1 keer in de week trainen en de world tour, of tenniskidstoernooitjes. Als je meer met tennis wilt dan is het leuk om een 2e trainingsmoment in te plannen. Naast de vaste groepstrainingen is het ook mogelijk om privé of in duo te trainen! Optimaal voor de ontwikkeling als speler is voor elke privé training minimaal 1 groepstraining in de week. Zelf thuis oefenen is natuurlijk ook heel leuk. Denk aan spelen tegen een muurtje is een leuke bezigheid, zelf hooghouden en trucjes bedenken, of spelen met je tenniskid! In deze doelgroep krijgen kinderen misschien ook de leeftijd om met maatjes samen vrij te spelen. Nog een uurtje voor of na de training is misschien een mooie mogelijkheid.

Belangrijke gegevens:

De oranje competitie heeft 13 speelmomenten, verdeeld over het jaar. De data staan vermeld bij Tenniskids KNLTB.

Trainer:
[email protected]

Jeugd Commissie:
[email protected]

KNLTB:
https://www.tenniskids.nl/

https://www.toernooi.nl/