Zoeken

Huren Padelbaan

- voor niet-leden -

De snelste manier om een PADEL- of tennisbaan bij Ad Astra te huren of te reserveren:

1660410722 QR 62f7db62e2e83

Klik voor regelingen/betalingen

Wat is een open toernooi?

Het hele jaar door organiseert de jeugdcommissie van Ad Astra een heleboel ternooien en evenementen. Als je een aardig balletje kunt slaan, kun je ook meedoen aan toernooien op andere verenigingen. Deze toernooien, georganiseerd in samenwerking met de K.N.L.T.B., worden “open” toernooien genoemd. Het leuke hiervan is dat je op een onbekend park speelt en vaak tegen spelers tegen wie je nog niet eerder gespeeld hebt. Bovendien kun je alles wat je geleerd hebt op de trainingen en in het vrijspelen gebruiken in een echte wedstrijd. Vaak worden er ook allerlei activiteiten georganiseerd, zodat je je niet hoeft te vervelen als het op de baan even niet wil lukken.
Er zijn twee soorten open toernooien: Open jeugd- en open (senior-)toernooien. Aan de eerste mogen alleen junioren meedoen en de indeling wordt gemaakt naar leeftijd. Aan de laatste mogen zowel junioren als senioren meedoen: De indeling wordt gemaakt naar speelsterkte. (Soms is er een minimumleeftijd.) Wanneer een junior toe is aan het spelen van open (senior-)toernooien verschilt per speler. Als je twijfelt, kun je dit uiteraard aan je trainer of aan iemand van de Jeugdcommissie vragen.

Waar en wanneer?

Er zijn het hele jaar door overal in Nederland open toernooien. 
Er wordt onderscheid gemaakt tussen open en K-toernooien. Dit zijn ook open toernooien, maar daar zijn punten te verdienen voor de jeugdranglijst. De deelnemers zijn hier dan ook meestal sterker dan bij de gewone open jeugdtoernooien. Dit laatste geldt ook voor de regionale en districtskampioenschappen. Vaak wordt een K-toernooi met een gewoon open jeugdtoernooi gecombineerd.
Kijk voor de toernooien op www.toernooi.nl.
Wil je weten of een toernooi iets voor je is? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vraag het een van de Jeugdcommissieleden.

Inschrijven

Als je mee wilt doen aan een open toernooi, moet je een inschrijfkaart invullen en opsturen. (Sommige toernooien werken ook via internet.) De kaarten van de meeste toernooien in de buurt van Gouda liggen in het clubhuis: In de jeugdhoek of in de kaartenmolen. Hier vind je ook posters met meer informatie: Inschrijfgeld, telefoonnummer contactpersoon (handig als de kaarten op zijn), sluiting inschrijving, lokatie van het park, etc.. Op de inschrijfkaart wordt altijd een bondsnummer gevraagd: Deze kun je vinden op je pasje. Als je de kaart ingevuld en ingestuurd hebt, krijg je vanzelf bericht van de organisatie wanneer je je eerste wedstrijd moet spelen. (Vergeet je pasje niet; de organisatie zorgt voor de ballen.) Verlies je je eerste wedstrijd? Geen probleem: Bij jeugdtoernooien is het vrijwel altijd zo dat je minimaal twee wedstrijden speelt, omdat de eerste ronde in een poulevorm gespeeld wordt, of omdat er een troostronde is

Tot slot

Niet alleen zijn er op de toernooien vaak prijsjes te winnen; je resultaten tellen ook mee voor je speelsterkte (Deze vind je op je pasje.) en kun je terugvinden bij je eigen spelersprofiel op de website van de K.N.L.T.B.. Wij zijn echter ook benieuwd naar de ervaringen van de junioren van Ad Astra. Heb je meegedaan aan een toernooi? Schrijf dan een e-mail met je ervaringen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of doe een briefje in de jeugdbus.